Skip to main content

Proefpersonen met Autisme

Proefpersonen met Autisme

 

We zoeken personen met een officiële autismespectrumdiagnose die willen deelnemen aan onze studies. Je kan deelnemen aan 3 verschillende studies: een breinstudie, een trainingsstudie, en een gedragsstudie.  

Studies

  • Met de breinstudie willen we beter begrijpen hoe de hersenen bij volwassenen met autisme werken. In deze studie word je uitgenodigd om een taak uit te voeren terwijl we je breinactivatie meten met behulp van een fMRI-scanner. Meer informatie over deze studie en fMRI kan je lezen door te klikken op: pdf fileBreinstudie.pdf (131 KB)
  • Met de trainingsstudie willen we nagaan of we in de toekomst een effectieve training kunnen voorzien voor volwassenen met autisme. In onze narratieve mentalisatietraining leer je beter omgaan met je eigen gevoelens en gedachten, en leer je die van andere beter begrijpen. Daarnaast leer je ook hoe je verhalen beter kan structureren zodat je jezelf gemakkelijker kan uitdrukken in het dagelijkse leven. Meer informatie over deze studie kan je raadplegen door te klikken op: pdf fileTrainingsstudie.pdf (147 KB)
  • Met de gedragsstudie willen we de nieuwe sociale taken die ons team heeft bedacht, bij volwassenen met ASS verder onderzoeken. Al deze taken hebben betrekking op het begrijpen van de gedachten- en gevoelenswereld van anderen, inclusief hun wensen, ideeën, intenties en doelen. Meer informatie over deze studie kan je lezen door te klikken op: pdf fileGedragsstudie.pdf (185 KB)

 

Opgelet! Aan de gedragsstudie kan je ook deelnemen als je aan één van deze twee andere studies deelneemt. Een deelname aan de breinstudie en trainingsstudie kan je niet met elkaar combineren.

 

Anonimiteit gegarandeerd

Wanneer je deelneemt aan een studie worden je gegevens steeds volledig anoniem en vertrouwelijk gebruikt. Niemand zal je resultaten van de testen kunnen linken aan wie je bent.

 

Contact:

Als je interesse hebt in één van onze studies, bekijk dan zeker eens de specifieke uitleg voor elke studie. 
Als je wilt deelnemen of meer informatie wenst,  kan je ons altijd contacteren via autismestudies@vub.be